Nicklas Knudsen Martin Juul    


Nok en gang nesten for juniorgutta

  

 

Med tap 31-24 mot Brasil endte Anders Røe (bildet) og det norske juniorlandslaget med seks poeng i gruppen sin i VM, like mange poeng som Frankrike og Spania. Norge kom dårligst ut på målforskjellen og må dermed spille plasseringskamper for i beste fall å bli nr 13.

Lagene spilte jevnt fra start av og til pause lå Norge bare to mål bak Brasil. I andre omgang ble Brasil for sterke for de norske gutta som til slutt tapte 31-24. Dermed var Norge avhengig av at resultatet i de gjenværende kampene i gruppen gikk vår vei. Dessverre gikk det ikke i slik og gutta røyk ut på målforskjell.
- Det er ikke første gang vi ryker på målforskjell. Det er faktisk tredje gangen at dette laget ryker på denne måten i mesterskapssammenheng, sier landslagstrener Ole Kristian Strøm.

Skuffelsen var stor i laget og ledelsen da nederlaget var et faktum.
- Vi har spilt godt igjennom hele turneringen. Alt har godt etter planen frem til i dag. Fra å være så nære toppen er vi plutselig langt bak i rekkene. Vi svikter når det gjelder som mest. Gutta er veldig nedtrykte, sier Strøm.
Hadde Norge slått Brasil ville juniorgutta blitt puljevinnere.
- Vi gjør det samme før denne kampen som vi har gjort før alle de andre. Rutinene er de samme, men når vi kommer på banen er vi et annet lag. Nervøsiteten tar oss totalt. Enkelte spillere får alt for mye ansvar og humøret faller. Vi tar ikke godt nok vare på den sjansen vi får til å gå videre i dag, sier landslagstreneren.

Dette landslaget har vært igjennom tre kvalliker og ett VM hvor de til sammen har røket på målforskjell hele tre ganger.
- Vi kan vel kanskje kalles ”nesten” laget. Det er tydelig at vi sliter når det kommer til avgjørende kamper. En person i ledelsen med mentale ressurser, en slags mental trener hadde kanskje vært noe vi kunne ha hatt bruk for i tøffe mesterskap og kvalifiseringer, forteller Strøm.

I den første plasseringskampen møter Norge Island torsdag 13. august. Kamptidspunktet er foreløpig ikke fastsatt. Alle kampene fra junior-VM kan følges online på IHFs nettsider.

Kampfakta
Brasil – Norge 31-24 (15-13)
Suez, Egypt
1.500 tilskuere

Norske målscorere:
Anders Røe, Haslum HK 6, Magnus Jøndal, Follo HK 5, Nicolay Hauge, SC Magdeburg 3, Anders Tverdal, Drammen HK 3, Erik Heia Pedersen, ØIF Arendal 3, Aleksander Mevatne, Bodø HK, 1, Trym Bilov-Olsen, IL Runar 1, Erlend Egeland, Nærbø IL 1, Torbjørn T. Aamelfot, Fyllingen handball 1.

Toppscorere Brasil: Rocha Fabio og Arthur Medeiros begge 6 mål.

Utvisninger: Brasil 2x2 min, Norge 5x2 min

Følg mesterskapet på IHFs nettsider.
12.august 2009

 
 
     
 
Informasjon og linker:
  • Bli medlem
  • Kontaktinformasjon

Bli medlem av Follo Håndball klubb sin supporterklubb, som medlem får du disse fordelene:

Medlemskap koster kr 100.

erlend@follosupporter.no

 www.follosupporter.no

 Ansvarlig redaktør:

Erlend Fjeldheim

 
      © Copyright Follo Supporter 2007, utviklet av Ronny Strøm